Nyolc méteres szobrot állítanak a szexdívának

Giga-Monroe érkezett Kaliforniába

Hatalmas Marilyn Monroe szobor érkezett a kaliforniai Palm Springs városába: a helyi sajtó beszámolója szerint már hétfőn megérkezett a gigamű, de összeállítása még most is tart.

2012.05.18 14:29MTI

A The Los Angeles Times című lap híre szerint a majdnem nyolc méter magas, 15 422 kilogrammot nyomó alkotás hétfő reggel futott be a sivatagi városba. A helyi Kereskedelmi Kamara elnöke, Nona Watson szerint a Van, aki forrón szereti című 1959-es filmklasszikus sztárját ábrázoló szoboróriás összeállítása még most is tart.

Az alkotás Marilyn Monroe leghíresebb pózát örökíti meg az 1955-ös Hétévi vágyakozás (The Seven Year Itch) című filmből: a jelenetben a színésznő egy metróállomás szellőzőaknája felett áll és fehér ruháját a térde fölé fújja egy elhaladó szerelvény. A művet a nyolcvan esztendős szobrászművész, Seward Johnson készítette.

A monumentális alkotás korábban Chicagóban vendégeskedett és nagyjából egy hétbe, valamint 40 ezer dollárba (9,4 millió forintnak megfelelő összegbe) került az átszállítása. Az alkotás hivatalos leleplezésére május 24-én kerül sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.