Mutatós és finom csemege

Katicák paradicsomból?

Nemcsak ízletes, hidegen tálalható csemege, de ötletes és mutatós is: a paradicsomkaticák vendégeknek is bármikor bevethetők.

2012.05.17 06:29ma.hu

Meleg időben különösen vágyunk valami könnyed, zöldséges előételre - próbáljuk ki a paradicsomkaticákat. Nemcsak előételnek kiválóak.

Hozzávalók:

- 2 evőkanál csemege majonéz
- 6 közepes paradicsom
- 2 burgonya
- 1 sárgarépa
- 10 dkg zöldborsó
- 5 db fekete olajbogyó
- néhány szál petrezselyem
- só
- bors

A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk nagyobb darabokra, a répát vágjuk 2-3 részre, a paradicsomot mossuk meg. Sós vízben főzzük meg a zöldségeket, a paradicsom kivételével, majd hideg vízben hűtsük le őket.

A répát és a krumplit vágjuk kis kockákra, majd óvatosan keverjük össze a zöldborsóval, a majonézzel, ha szükséges, ízesítsük sóval, borssal. Vágjuk le a paradicsomok tetejét, majd egy kiskanállal kaparjuk ki a belsejüket. (Az oldalukról is levághatunk egy pici szeletet, hogy a katicák ne guruljanak el.)

Töltsük meg a paradicsomokat a majonézes zöldségekkel, az olajbogyóból vágjunk pöttyöket a katicák hátára és díszítsük őket petrezselyemmel. Hidegen tálaljuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.