Mutatós és finom csemege
Katicák paradicsomból?
Nemcsak ízletes, hidegen tálalható csemege, de ötletes és mutatós is: a paradicsomkaticák vendégeknek is bármikor bevethetők.
2012.05.17 06:29ma.huMeleg időben különösen vágyunk valami könnyed, zöldséges előételre - próbáljuk ki a paradicsomkaticákat. Nemcsak előételnek kiválóak.

Hozzávalók:
- 2 evőkanál csemege majonéz
- 6 közepes paradicsom
- 2 burgonya
- 1 sárgarépa
- 10 dkg zöldborsó
- 5 db fekete olajbogyó
- néhány szál petrezselyem
- só
- bors
A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk nagyobb darabokra, a répát vágjuk 2-3 részre, a paradicsomot mossuk meg. Sós vízben főzzük meg a zöldségeket, a paradicsom kivételével, majd hideg vízben hűtsük le őket.
A répát és a krumplit vágjuk kis kockákra, majd óvatosan keverjük össze a zöldborsóval, a majonézzel, ha szükséges, ízesítsük sóval, borssal. Vágjuk le a paradicsomok tetejét, majd egy kiskanállal kaparjuk ki a belsejüket. (Az oldalukról is levághatunk egy pici szeletet, hogy a katicák ne guruljanak el.)
Töltsük meg a paradicsomokat a majonézes zöldségekkel, az olajbogyóból vágjunk pöttyöket a katicák hátára és díszítsük őket petrezselyemmel. Hidegen tálaljuk.
Kapcsolódó írások:
- Garnélás spagetti spenóttal és koktélparadicsommal
- Ne éljünk tésztátalanul: íme hozzá egy verhetetlen mártás!
- Halmozzuk a zöldségeket - nem bánjuk meg!
- Előétel, főétel egyben: hideg padlizsán fokhagymával
- Könnyed, olasz, csábító és egyszerű....
- Hamis egy szőlőlevél...!
- Mozsárból kenyérre: kiváló előétel babbal!