Zöldségekkel és fűszerekkel az igazi
Különleges és ízletes: tofu curryvel
A vegetáriánusok "húsa", a tofu igen sokféle módon elkészíthető - most a paprikás, curry-s változatok kedvelői örülhetnek.
2012.03.02 06:29ma.huHa szeretjük ezt az igen sokféle étel elkészítéséhez használható élelmiszert, érdemes kipróbálni a curry-s tofut. Nagyjából fél óra alatt készen van.

Hozzávalók:
- 20 dkg tofu
- 10 dkg szójakocka
- 30 dkg burgonya
- 30 dkg sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 3-4 babérlevél
- 1/2 l tej
- 1/2 evőkanál curry
- 1 kávéskanál pirospaprika
- delikát, bors, cukor, olaj
Az apróra vágott hagymát, fokhagymát olajon megdinszteljük. Ha már megüvegesedett, hozzáadjuk a kockára vágott tofut, a jól megmosott és lecsorgatott szójakockát, a curryt, a delikátot, a piros-paprikát és a borsot, néhány forgatás után a feldarabolt burgonyát, sárgarépát és tejjel felöntjük.
Fedő alatt 15-20 percig főzzük közepes tűzön.
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 10:09 Repülő zuhant lakóházakra Kaliforniában - a pilóta életét vesztette
- 8:15 Fizikusok fejtették meg a rózsaszirom ikonikus formájának titkát
- 6:45 Itt a csontgyűjtő hernyó - falánk kis lény a rémálmokból
- 22:05 El Cono - rejtélyes piramis az Amazonas mélyén
- 20:04 Kós Hubert simán nyert 200 méter háton Floridában
- 18:02 Trump pápaként? - AI-generált képpel és kijelentéseivel kavart vihart az amerikai elnök
- 16:01 Pápaválasztás - Már elkészült az új pápa ruhája, három különböző méretben
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06