Sonkához és főtt kolbászhoz is jó a francia dip
Egy francia, ami szívesen veszi a mártogatnivalót!
Kiváló és egyszerűen elkészíthető mártás a francia dip: sonkához, főtt kolbászhoz és akár sós kekszhez is fogyasztható!
2012.02.26 07:29ma.huHa egy igazán pikáns és kolbászhoz, sonkához is használható mártást szeretnénk készíteni, válasszuk a Francia dipet.

Hozzávalók 5 személyre:
- 2 dl tej
- 1 dl tejszín
- 2 dkg margarin
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál csípős (ha van, dijoni) mustár
- 1 evőkanál frissen reszelt torma
- só és cukor
Előkészítése: A margarint habzásig forrósítjuk a liszttel, ezután felöntjük a tejjel és a tejszínnel, majd kevergetve sűrűre főzzük.
Elkészítése: Ha a mártás már nem forró, hozzáadjuk a mustárt, a tormát és a borsot, végül sóval-cukorral kellően pikánsra ízesítjük. Sonkához, főtt kolbászhoz vagy sós kekszhez való.
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 6:45 Itt a csontgyűjtő hernyó - falánk kis lény a rémálmokból
- 22:05 El Cono - rejtélyes piramis az Amazonas mélyén
- 20:04 Kós Hubert simán nyert 200 méter háton Floridában
- 18:02 Trump pápaként? - AI-generált képpel és kijelentéseivel kavart vihart az amerikai elnök
- 16:01 Pápaválasztás - Már elkészült az új pápa ruhája, három különböző méretben
- 14:59 Az Egyesült Államok törölte Romániát a vízummentességi programból
- 12:58 Több száz fiatal csapott össze egy hollandiai üdülőhelyen
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06