Sonkához és főtt kolbászhoz is jó a francia dip
Egy francia, ami szívesen veszi a mártogatnivalót!
Kiváló és egyszerűen elkészíthető mártás a francia dip: sonkához, főtt kolbászhoz és akár sós kekszhez is fogyasztható!
2012.02.26 07:29ma.huHa egy igazán pikáns és kolbászhoz, sonkához is használható mártást szeretnénk készíteni, válasszuk a Francia dipet.

Hozzávalók 5 személyre:
- 2 dl tej
- 1 dl tejszín
- 2 dkg margarin
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál csípős (ha van, dijoni) mustár
- 1 evőkanál frissen reszelt torma
- só és cukor
Előkészítése: A margarint habzásig forrósítjuk a liszttel, ezután felöntjük a tejjel és a tejszínnel, majd kevergetve sűrűre főzzük.
Elkészítése: Ha a mártás már nem forró, hozzáadjuk a mustárt, a tormát és a borsot, végül sóval-cukorral kellően pikánsra ízesítjük. Sonkához, főtt kolbászhoz vagy sós kekszhez való.
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 14:43 NAÜ - Nincs bizonyíték arra, hogy Irán atombombán dolgozna
- 12:33 Tömegsír egy apácák által működtetett anyaotthonnál - közel 800 gyermek holttestét rejtheti egy szennyvíztározó
- 10:04 Újraélesztettek egy két hónapos csecsemőt Fejér vármegyében
- 8:41 Óriási vihar csapott le a horvát tengerpartra - videó
- 6:40 Az EU továbbra sem ismeri el a Krím és Szevasztopol orosz annektálását
- 22:38 Ukrán légierő: többen meghaltak és megsebesültek az éjjeli légitámadásban
- 20:37 Az autóbuszokon letölthető, ingyenes digitális könyvekkel népszerűsíti az olvasást a madridi önkormányzat
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06