Hogy készül a kaviáros citromfűdip?

Cikornyás név alatt ízletes csemege

Talán kicsit hosszadalmasabb bevásárlásra lesz szükségünk, ha el akarjuk készíteni, ám a kaviáros citromfűdip íze igazán megéri: bármilyen konzerv tengeri "herkentyű" belemártogatható.

2012.02.22 06:29ma.hu

Egy kevés kaviár is elég hozzá, a fűszerekkel és a félszáraz borral kiváló csemege készíthető - íme a kaviáros citromfűdip titka.

Hozzávalók 5 személyre:

- 1 kis doboz (5 dkg) kaviár
- 1 dl tejszín
- 1 dl félszáraz bor
- 3 szál zöldhagyma
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- 3 levélke citromfű
- só
- törött fekete bors

Előkészítése: A hagymát tisztítás után vékony karikákra vágjuk, a citrom-füvet egészen apróra metéljük. A bort a keményítővel simára keverjük, majd hozzáöntjük a tejszínt és ízlés szerint fűszerezzük.

Elkészítése: A boros keveréket kis lábosba öntjük és kevergetve felfor-raljuk, majd sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a kaviár felét óvatosan belekeverjük. Tálaláskor a megmaradt kaviárral feldíszítjük.

Bármilyen konzerv tengeri "herkentyű" belemártogatható, de nagyon finom ananász- vagy grapefruit-karikákkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.