Heavy D halálára egyelőre nincs magyarázat

Döbbent csönd: elhunyt a világsztár rapper, csak 44 éves volt

Egyelőre senki sem tudja, mi okozta a 90-es években feltűnt és világhírűvé vált rapper hirtelen halálát, az orvosok csak annyit gyanítanak, hogy valamilyen egészségügyi ok állhat a háttérben.

2011.11.09 09:49ma.hu

Semmi nem utalt arra, hogy életveszélyben van, mégis kedden összeesett Los Angeles-i lakásában Heavy D, majd nem sokkal dél után a Cedars-Sinai Központi Kórházban életét vesztette - erősítette meg a sajtóértesüléseket a megyei halottkémi hivatal. A 90-es években feltűnt, világhírűvé vált rapper mindössze 44 éves volt. A Beverly Hills-i rendőrség azt közölte, hogy nincs semmi bizonyíték a bűncselekményre, a halál minden valószínűség szerint orvosi okokra vezethető vissza.

Heavy D a '80-as évek végén, de legfőképp a '90-es években volt a hip-hop egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb alakja, csapatával, a Heavy D & the Boyz-zal lényegében hidat épített a hip-hop és az R&B között. Teddy Riley dobosnak köszönhetően az alapvetően sarkos hip-hop éleit jelentősen lágyította, ezáltal szélesebb közönséghez jutott el, mint korábban bármelyik, ebben a műfajban tevékenykedő előadó.

Heavy D a Jam című klipben - a háttérben Michael Jackson (Fotó: YouTube)


1987 és 1994 között a csapat öt albumot jelentetett meg, közülük a Big Tyme (1989), a Peaceful Journey (1991) és a Nuttin' but Love (1994) platinalemez-státuszt ért el. Bár már első dalaikkal - Mr. Big Stuff és Gyrlz, They Love Me - is nagy sikert értek el, a világhírt az 1991-es Now That We Found Love című szám hozta meg a nagydarab, mégis szerethető egyéniségű rappernek. Az 1991-es Peaceful Journey című albumot egyik táncosuk emlékének ajánlották, Trouble T-Roy az 1990-es turné közben vesztette életét.

Heavy D 1967. május 24-én Dwight Errington Myers néven látta meg a napvilágot a jamaicai Mandeville-ben, majd New Yorkban nőtt fel, ahol anyja ápolónőként, apja pedig mozigép-szerelőként dolgozott. Az 1990-es évek közepén az Uptown Records elnöke lett. Saját albumain kívül olyan sztárok lemezein működött közre, mint Michael Jackson ("Jam" - Dangerous, 1991) és Janet Jackson ("Alright" - 1990), de szerepelt a szintén rapper Notorious B.I.G. egyik korai videójában, a "One More Chance" című klipben is.

Bár a zenélést később sem hagyta abba, 2008-ban kiadta a reggae-hatásokkal megspékelt Vibes című albumot, idén pedig részt vett a BET Hip-Hop Awards díjátadóján, az utóbbi időben inkább színészi tevékenységéről volt ismert, több tévésorozatban vállalt szerepeket. Rajongói és barátai mellett legfőképp lánya, Xea gyászolja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.