A rászorulók ingyen ehetnek a rocksztárnál

Népkonyhát nyitott Bon Jovi

Nincs előre megszabott ár: a jómódúak 20 dolláros adományért ehetnek egy háromfogásos vacsorát, míg a rászorulók ingyen kapják az ételt Bon Jovi nemrég nyílt éttermében.

2011.10.22 10:29MTI

Népkonyha-jellegű vendéglőt nyitott Jon Bon Jovi rocksztár az amerikai New Jersey államban: az étteremben nincsenek árak, a fizetőképes vendégektől 20 dollár adományt várnak el egy háromfogásos menüért, a rászorulók munkával, besegítéssel róhatják le az ellenértéket.

A JBJ Soul Kitchen nevű, egy volt szerelőműhelyben kialakított Red Bank-i "közösségi" vendéglőben ízletes fogásokat kínálnak, például az étterem saját biokertjéből származó céklasalátát, zöldséglevest vagy sült halat. Árak nincsenek feltüntetve.

Fotó: bonjovi.com


Azok, akiknek nem okoz gondot a fizetés, 20 dollárt hagyhatnak az asztalon egy borítékban, vagy ennél többet, ha jótékonykodni is akarnak. Az éhes, ámde fizetni nem tudó emberek fizikai munkával, a vendéglő működtetésében való részvétellel válthatják ki a készpénzzel fizetést, például segíthetnek az alapanyag-beszerzésben, a konyhai előkészítő munkában, felszolgálásban, a mosogatásban, a takarításban, vagy akár az étterem biokertjében, amiért cserébe utalványt kapnak a fogyasztáshoz - írta a szerdán nyílt népkonyháról az Asbury Park Press című helyi lap.

"Olyan időkben, amikor minden ötödik háztartás a szegénységi küszöbön vagy az alatt él, amikor minden hatodik amerikai nem tudja, hogy meglesz-e az aznapi betevő falatja, egyszerűen lennie kell egy ilyen étteremnek" - indokolta a szokatlan rendszerű "közösségi" vendéglő megnyitását a 49 éves rocker.

A rockzenész szegénységellenes alapítványa, a Jon Bon Jovi Soul Foundation honlapján olvasható információ szerint az étteremben olyanok is étkezhetnek "ingyen", akik nem az étterem, hanem más helyi, a közjót szolgáló szervezetek számára végeznek önkéntes munkát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.