Gazdag itthoni íz!
Második már nem is kell: telítődjünk bojtárlevessel!
A gazdag levesek sorában említhetjük a zsámbéki bojtárlevest is - nemcsak finom, de telítő is, a második fogásnak már hely se marad a gyomorban...
2011.10.21 06:29ma.hu - Fotó: azotthonizei.blogspot.comCsupa ízletes összetevő és bárányhús - a zsámbéki bojtárlevest érdemes megkóstolni, fő fogásnak sem utolsó!

Hozzávalók:
- 60 dkg bárányhús
- 1 vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1-1 mokkáskanál pirospaprika és őröltbors, só
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 30 dkg újburgonya
- 30 dkg kifejtett zöldborsó
- 1 csokor kapor
A bárányhúst kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk és az olajon a hússal együtt megpirítjuk. A pirospaprikával és a borssal meghintjük, majd kb. 1,5 liter vízzel felöntjük.
Megsózzuk, lefödve szinte teljesen puhára főzzük. Közben az összes zöldséget megtisztítjuk, a répát és a petrezselyemgyökeret ujjnyi hasábokra vágjuk, a burgonyát kockákra daraboljuk.
A húshoz először a zöldséget, majd a borsót meg a burgonyát adjuk hozzá, így főzzük készre. Végül a finomra vágott kaporral fűszerezzük.
Az eredeti recept szerint csipetke való bele. Száraz fehér bort kínálhatunk hozzá.