Menekülttáborokat segítenek a pénzből

Milliókkal támogatják Brangelináék a szomáliai árvákat

Több mint 70 millió forintnak megfelelő összeggel támogatta Angelina Jolie és Brad Pitt a szomáliai éhezőket, a pénz egy olyan menekülttábor működését segíti, amely naponta 300 nőt és gyereket fogad be.

Csupa mosoly: Angelina Jolie Brad Pittel új filmje, a Salt premierjén képgaléria

2011.10.10 15:29ma.hu

340 ezer dollárt, több, mint 70 millió forintnak megfelelő összeget utalt át Angelina Jolie és Brad Pitt a saját alapítványukon keresztül egy szomáliai menekülttábornak, amely naponta mintegy 300 nőt és gyermeket fogad be - mindannyian menekülni kényszerültek hazájukból a háborúk miatt. Az országban elképesztő mértékeket ölt az éhínség és a nyomor.

A támogatott szervezet szóvivője, Mohamed Dahir elmondta, hogy ebből az összegből bővíteni tudják a Szomália fővárosában lévő tábor befogadóképességét. Azt is hozzátette, hogy a becslések szerint mintegy 29 ezer öt éven aluli gyermek vesztette eddig életét a szárazság és az éhezés miatt az országban, az ENSZ adatai szerint pedig 750 ezer embert fenyeget, hogy a következő néhány hónapban éhen pusztulnak.

Fotó: MTI (A galériához KATT a képre)


Angelina, aki hat gyermeket nevel, nemrég köszönetet mondott a szomáliai menekülteknek, hogy segítettek őt jobb szülővé válni. "Nagyon hálás vagyok a családok megmentéséért és megtiszteltetésnek érzem, hogy abban a kiváltságban lehetett részem, hogy velük tölthettem az elmúlt évet" - mondta a könnyeivel küszködve.

"Sok mindent tanultam tőlük. Megtanultam jobb ember és jobb anya lenni. Rendkívül ösztönző volt számomra, hogy megmutatták: az emberi lélek erejét nem lehet megtörni!" - tette hozzá a sztár.

Még több hír Angelina Jolie-ról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.