Több tízezer rajongó

Beyoncé meghódította Glastonburyt

Nagy sikert aratott Beyoncé vasárnapi fellépése a Glastonbury zenei fesztiválon: rajongók tízezrei előtt énekelte el ismert slágereit és minap megjelent 4 című albumának új számait.

2011.06.27 10:36MTI

"Azt akarom, hogy tudjátok, tanúi vagytok, ahogy valóra vált az álmom" - szólította meg a Glastonburyben először fellépő 29 éves sztár az esőzések miatt óriási dagonyává vált szabadtéri fesztivál közönségét. Tűzijáték és energikus, látványos színpadkép kápráztatta el a Beyoncé-koncert nézőtáborát.

Az arany flitteres dzsekit viselő énekesnő Crazy in Love című dalával indította a koncertet, amelyen később elhangzott a Single Ladies és a Naughty Girl is.

Az idei fesztiválra 180 ezer látogató érkezett a Délnyugat-Anglia festői szépségű vidékén fekvő Worthy Farmra. A pénteki felhőszakadás a szabadtéri helyszínt sártengerré változtatta, a U2 fellépése ugyancsak nagy sikerrel, de még szakadó esőben zajlott, vasárnapra azonban kisütött a nap.


A fesztiválra csupán az vetett árnyékot, hogy vasárnap reggel holtan találták Christopher Shale brit konzervatív politikust a fesztivál VIP táborának egy mobil mellékhelyiségében. David Cameron brit kormányfő maga és felsége nevében gyászának adott hangot barátjuk elvesztése miatt.

A Glastonbury fesztivál egy helyi tejtermelő, Michael Eavis farmján az 1970-es években megrendezett összejövetelekből nőtt a zene óriási ünnepévé. Negyven éve egy fontot fizettek a vendégek és ingyen kapták a tejet, manapság 195 fontot (60 ezer forintot) kóstál a belépő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.