Először lépnek fel az A38-on

KFT-koncert extrákkal a 29. szülinapon

Először lép fel az A38-on a KFT zenekar, amely december 22-én a fővárosi állóhajón a 2011-es jubileumi év felvezetéseként különleges vizuális és színházi elemekkel tarkított koncerten ünnepli 29. születésnapját.

2010.12.21 11:36ma.hu

"Az Afrikát és a Balatoni nyarat nyilván nem hagyhatjuk ki a műsorból, de az elhangzó dalok mintegy harmadát nagyon ritkán szoktuk előadni. A látványt, a háttérvetítést a Kiégő Izzók vizuális csoport fogja csinálni" - mondta Márton András, a zenekar dobosa.

Mint kifejtette, a mostani koncerten ismét hangsúlyt kapnak a KFT élő fellépéseinek történetében egyébként is markánsan jelen lévő színházi elemek. Márton András azt mondta, elővettek régi, hosszú évek óta elő nem adott jeleneteket.

"Azt szeretnénk, ha jövőre, amikor a KFT 30 éves lesz, néhány ritkaságot valamilyen formában kiadjunk. Megvan például a legelső koncertünk, ezt 1981. március 7-én a Józsefvárosi Pinceklubban Galla Miklós rögzítette egy mikrofonnal és teljesen hallgatható minőségű. Vagy CD-n vagy a neten teszünk majd közzé különleges felvételeket, de még nem tudjuk, pontosan miként, ez attól függ, hogy áll majd össze a jubileumi évünk" - mondta a dobos.

A KFT egy nagyobb szabású koncertre készül a jubileum kapcsán valamikor 2011 végén, és több helyszín is szóba jöhet. A koncert csak az egyik eleme lenne a zenekar "ajándékcsomagjának", amely még a KFT történetét feldolgozó könyvből, egy DVD-ből, és egy CD-ből állna.

"Új számokat is tervezünk, nem tudni, ez hova fog majd végül kifutni. A zenekar házi konyhájában mindig vannak dalok, ötletek, amelyekhez nyúlni tudunk" - tette hozzá a zenész.

A 29. születésnapi koncertre a szokványos belépő mellett VIP-jegy is váltható, amelyhez egy vacsora jár a fellépés előtt, KFT-fogásokból.

"Nem vagyok benne biztos, hogy lesz parasztos lábujjköz váladék leves, de könnyen elképzelhető. Ez a név dacára egy nagyon finom leves".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.