A legsikeresebb tárlattá lépett elő

Háromszázezredik látogatóját várja a bécsi Frida Kahlo-kiállítás

A Bécsben látható Frida Kahlo retrospektív kiállítás már most a Bank Austria Kunstforum történetének legsikeresebb tárlatává lépett elő: szerdán lépi át a háromszázezredik látogató az intézmény kapuit.

2010.12.01 15:55MTI

A december 5-ig látható kiállításra már hetek óta elfogytak az elővételi jegyek, a látogatóáradat pedig napról napra növekszik.

A kiállítás végét méltón meg is ünnepelhetik a bécsiek és a városba érkezők. Az utolsó három napon este tízig tartja nyitva kapuit az intézmény, pénteken pedig zárás után a közeli Palffy Club várja Good Bye Frida Party nevű rendezvényével a szórakozni vágyókat.

Az Abertinában október eleje óta látható Michelangelo-kiállítás is nagy népszerűségnek örvend, a tárlatot 165 ezren látták már a nyitás óta. Az osztrák múzeumlátogatók legnagyobb kedvence viszont továbbra is a 2008-ban rendezett Van Gogh-kiállítás marad, amelyet 589 180 látogató keresett fel.

A Frida Kahlo-kiállítás nemcsak Ausztriában, de Európában is ritkaságszámba megy. Frida Kahlo mindössze százötven festményt alkotott, s a képek mintegy harmadának a holléte ismeretlen.

A többi nagyrészt mexikói és egyesült államokbeli magántulajdonban van, európai köz- és magángyűjtemények csak keveset őriznek belőlük. Berlin után Bécsben is együtt mutatják be a két legnagyobb Kahlo-gyűjtemény, a mexikói Dolores Olmedo Patino Múzeum, valamint a Jacques és Natasha Gelman Gyűjtemény darabjait. Frida Kahlo (1907-1954) a modern festészet legnépszerűbb alkotói közé tartozik és hazája, Mexikó egyik legismertebb művésze.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.