"Bartók + ..." Miskolci Nemzetközi Operafesztivál

Adventi gálakoncert Miskolcon

Idén is megrendezi már hagyományossá vált ünnepi gálakoncertjét az adventi időszakban a "Bartók + ..." Miskolci Nemzetközi Operafesztivál.

2010.11.18 14:15MTI
Nyesztyerenko

A december 11-i hangverseny vendége Jevgenyij Nyesztyerenko világhírű basszus lesz.

A szervezők tájékoztatása szerint a Bécsben élő, Magyarországon rendszeresen vendégszereplő orosz énekes mellett az idén első alkalommal megrendezett Saljapin Énekverseny fiatal tehetségei - Venyera Gimagyijeva szoprán, Szvetlana Kaszjan szoprán és Szegedi Csaba bariton -, valamint a IV. Szentpétervári Énekverseny díjazottja, Igor Turcanu tenor lép színpadra az adventi koncerten.

A gálaesten részletek hangzanak el A sevillai borbély című Rossini-operából, Puccini négy művéből, a Manon Lescaut-ból, a Toscából, A fecskéből és a Turandot-ból, valamint Csajkovszkij Anyeginjéből és A pikk dámából.

A közönség Verdi Simon Boccanegrájából, a Traviatából és A végzet hatalmából is hallhat több áriát, mintegy a jövő évi fesztivál előzeteseként. 2011-ben ugyanis - a 2001-ben megtartott első fesztiválra és az olasz zeneszerző halálának 110. évfordulójára emlékezve - Bartók mellett ismét Verdi kerül a miskolci hangversenysorozat középpontjába.

A Miskolci Szimfonikus Zenekart a koncerten Kovács János Liszt- és Kossuth-díjas karmester vezényli.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.