Képes lennél mindent feláldozni életed párjáért?

Paulo Coelho: Brida

Minden napra egy könyv. Ismertebb és kevésbé ismert könyvek, régi és új irodalom. Naponta egy könyvet ajánlunk, mert olvasni akkor is jó!

2010.05.26 12:36ma.hu/Líra

A vonaton utazva, a metrón zsúfolódva, buszon-villamoson zötykölődve. Aki szereti tornáztatni szemizmait, annak a helyszín mindegy, a lényeg, hogy olvassuk a sorokat, pásztázzuk a betűket és engedjünk fantáziánkat szárnyalni az írók által megálmodott különös világokba.
 
Pihenésképpen egy pohár borral a kezünkben hátradőlve, belefurrva orrunkat a papírba, mert az az illat nem téveszthető össze mással. 

Szépirodalom és scifi, kortárs írók és régmúlt korok szerzői arra várnak, hogy karon fogjanak és elraboljanak oda, ahol ők írják a törvényeket, amit ők akarnak láttatni és mi nézzük, lessük, várjuk a végkimenetelt.
 
Paulo Coelho Brida című könyvével a hétköznapokba kalauzol,kicsit másképp, kicsit nyitottaban, kicsit misztikusan.
 
Könnyed, olvasható és a lét, az élet nagy kérdéseit feszegeti - mint minden könyvében. Bátran ajánljuk hát villamosra, ágyba, kertbe, napozáshoz. 

Ráadásul a Líra kiadónál most 15%-al olcsóbban hozzá is juthat, ahogy a szerző további műveihez is. 

A történet:
 
Brida, a fiatal és gyönyörű ír nő az élet értelmét és az univerzum titkait kutatja.Találkozik egy bölcs férfival, aki megtanítja, hogyan győzze le a félelmeit, és egy érett nővel, aki megmutatja neki, hogyan táncoljon a világ rejtett dallamára.
 
Mindketten meglátják a Bridában rejtőző különleges képességeket, de hagyják, hogy egyedül induljon felfedezőútjára. Brida igyekszik megismerni a sorsát, keresve a kényes egyensúlyt szerelmi kapcsolata és új, egyre inkább átlényegülő önmaga között.
 
A Brida gyönyörű és misztikus történet szerelemről és bátorságról, ami felfedi az Erósz spirituális és a spiritualitás erotikus oldalát is.

„Hogy ismerem föl a Másik Felemet? Brida úgy érezte, ez a legfontosabb kérdés, amit valaha is föltett. – Kockáztatva – felelte végül Wicca. – Vállalva a vereség, a csalódás, a kiábrándulás kockázatát, és soha fel nem adva a Szerelem keresését. Aki nem adja fel, az győz.” 

Coelho a regényről:

 „Eme harmadik regényemben, amit közvetlenül Az alkimista után írtam, egy fiatal nő történetét mesélem el, aki fejest ugrik a boszorkányságba és beleveti magát a különböző mágikus hagyományok megtapasztalásába. 

A könyvben olyan témákat dolgozok fel, amelyek régóta foglalkoztatnak, így a Nagy Anya, a pogány vallások és a szerelem különböző felfogásainak kérdéseit. Amikor ezt a könyvet írtam, sok elképzelés, mint például Isten női arca a legtöbb ember számára idegennek és furcsának hatott.
 
Ettől függetlenül észrevettem, hogy az idő múlásával az emberek egyre nyitottabbá válnak a világ megismerésére, és egyre kevésbé befolyásolják őket a társadalom rögzült szabályai. »A legnemesebb dolog, amit egy emberi lény megtapasztalhat, az a Misztérium elfogadása.« Érzésem szerint, a világ egyre inkább elfogadja a Misztérium létezését. 

Kedves olvasóim, íme egy fiatal nő története!”
 

A szerzőről:
 
Paulo Coelho napjaink egyik legkedveltebb írója. Könyvei több mint 160 országban 69 nyelven jelentek meg, és több mint 100 millió példányban keltek el. 2002 óta a Brazil Irodalmi Akadémia tagja. Számos rangos nemzetközi elismerésben részesült: a Világgazdasági Fórum Kristály-díjával és a Francia Nemzeti Becsületrend Lovagi címével is kitüntették.
 
A legtöbb nyelvre lefordított könyv szerzőjeként bekerült a Guinness-világrekorderek közé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.