Coelhoról írták...

A Mágus - Paulo Coelho élete könyvben

A világ egyik legnagyobb mesélőjének kalandokban gazdag életébe avatja be az olvasókat A Mágus - Paulo Coelho élete című könyv, amely a világpremierrel egy időben jelent meg a magyar könyvesboltok polcain.

2008.11.01 17:17MTI

Fernando Morais több mint 600 oldalon keresztül, egyszerre olvasmányosan és részletekbe menően mesél a világ egyik legolvasottabb írójának örömökben és tragédiákban egyaránt gazdag életéről. 

A Paulo Coelho gyermekkora óta vezetett naplójának részleteit, sokszínű levelezését, fotókat, újságcikkeket, feljegyzéseket, valamint barátok, munkatársak és szerelmek visszaemlékezéseit is felhasználó kötet a kezdetektől napjainkig követi nyomon a brazil író életpályáját. 

A neves brazil életrajzíró könyvéből kiderül, hogy Paulo Coelho, "a szupersztár, aki több mint 100 millió eladott könyv írója" halva született, hogy kamaszkorában apja többször is elmegyógyintézetbe záratta, ahol elektrosokk-kezelésnek vetették alá, hogy sajátos szertartások keretében többször is megidézte az ördögöt, mielőtt visszatért a keresztény hithez, és hogy évekig kicsapongó és kísérletező szexuális életet élt, mely életformának a drogfogyasztás is szerves részét képezte. 

"Paulo Coelho nagyon barátságos ember, akit állandó hölgykoszorú vesz körül" - mondta Nagy Viktória, a kötet egyik fordítója, aki személyesen is ismeri a brazil írót. 

Nagy Viktória, aki már több Coelho regényt lefordított és jelenleg az író legfrissebb művén dolgozik - amelyről egyelőre semmit nem akart elárulni - hozzátette, hogy Coelho egyrészt nagyon okosan építi fel a regényeit, másrészt valóban hisz azokban az ezoterikus dolgokban, amelyekről ír, és amelyek sokszor saját élményein alapulnak.
 
"Gyakran hangoztatja, hogy ő nem a kritikának, hanem a közönségnek ír, és láthatóan élvezi, hogy sokan olvassák" - tette hozzá. 

A számtalan díjjal, köztük a Francia Becsületrenddel kitüntetett író életéről szóló, három éven keresztül íródott kötetnek magyar vonatkozása is van: az első fejezet Coelho 2005-ös budapesti látogatásával indul, mikor az író a Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége volt, és mikor többek között Nagy Viktóriával is találkozott. 

Az Athenaeum Kiadó gondozásában a héten megjelent kötet több mint 30 országban debütált egy időben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.