Minden hely betelt

Urbitális majális - több ezren kíváncsiak a 4-es metró épülő állomásaira

Több ezren kíváncsiak a 4-es metró két épülő állomására, az előzetes regisztráció során szinte minden hely betelt, de azokat is körbevezetik a Móricz Zsigmond körtéri és Baross téri állomásokon, akik jelentkezés nélkül érkeznek a helyszínekre.

2010.05.02 13:48MTI

Pető Szabolcs, a DBR Metró Projekt Igazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-nek azt mondta: a csoportok létszámát 10-ről 20-25-re emelték, hogy minden érdeklődőnek meg tudják mutatni az építés alatt álló két állomást. A csoportok 10 percenként követik egymást. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a tavalyi nyílt naphoz képest sokkal több az érdeklődő, és nagyon sok gyermek kíváncsi az építkezésre.

A szóvivő elmondása szerint a körtéri Gomba tervpályázatának anyagaiból nyílt kiállításra is több százan mentek el. Jelenleg a Móricz Zsigmond körtéri állomás építése tart legelőrébb,itt már a belső beépítők dolgoznak. Az állomás szerkezete teljesen készen van és a vágányépítést is megkezdték az állomás közelében.

Az érdeklődők az MTI tudósítójának tapasztalatai szerint nagyon pozitívan fogadták, hogy az állomás építése már ennyire előrehaladott. Nagyon sokan fotóznak és kíváncsiak azokra a műszaki megoldásokra, amelyekkel az állomásokat és az egész metrót építik. A legtöbben ugyanakkor azt kérdezik, mikorra lesz kész a 4-es metró. Pető Szabolcs ezt megerősítve azt mondta: a legtöbb embertől pozitív visszajelzést kapnak. "Az emberek itt szembesülnek azzal, hogy az állomások milyen készültségi szinten vannak, mivel ezt a felszínről nem látni" - mondta.

A metró megtekintésére vasárnap délután 4 óráig van lehetőség szakmai kísérettel, de akiknek nem jutott hely a csoportokban, azokat is várják a szervezők a Móricz Zsigmond körtérre.

Itt 5 órától a Vígszínház tart előadást, 7 órától pedig a Kis Kreatív Band ad koncertet. A színház a Down Egyesületnek, a zenekar a fogyatékkal élő fiatalokból álló Nemadomfel együttesnek ajánlotta fel a jelképes jegyárból befolyó bevételeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.