Meglepte a döntés

Meryl Streep az Amerikai Művészeti Akadémia tagja lett

Újabb rangos elismerésben részesült Meryl Streep, akit az Amerikai Művészeti Akadémia (American Academy of Arts and Letters) tiszteletbeli tagjává fogadtak.

2010.04.12 16:15MTI

A színésznő két Oscar- és hét Arany Glóbusz-díj után érdemelte ki az akadémiai tagságot, s az előkelő társaságban ő az első, akit "pusztán" színészi munkájának köszönhetően ismertek el. "Meg kell mondjam, nagyon meglepett a döntés. Amikor olvastam az akadémia tagjainak névsorát, könnyekre fakadtam" - értékelte a megtiszteltetést a híresség.

Az akadémia hétfőn jelentette be, hogy Meryl Streep és James Levine karmester a 112 éves múltra visszatekintő társaság amerikai tiszteletbeli tagjai közé nyert felvételt. Ezt a kategóriát 1983-ban hozták létre olyan amerikai nagyságok előtt tisztelegve, akik kiemelkedő művészeti teljesítményt nyújtanak, de tevékenységük kívül esik az akadémia hagyományos részlegeinek területén.

"Az új tagok mindketten előadóművészek, és mindketten pályafutásuk csúcsán vannak"
- mondta Streepről és Levine-ról J.D. McClatchy költő, az Amerikai Művészeti Akadémia elnöke.

A szervezetnek 250 tagja van, a tagság élethosszig tart. A társaság honlapja (www.artsandletters.org) szerint az amerikai tiszteletbeli tagok - akik között olyan alkotókat találni, mint Woody Allen vagy Martin Scorsese - ugyanazokkal a jogokkal és kiváltságokkal rendelkeznek mint a rendes tagok, csak szavazati joguk nincs.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.