A filmben használt kosztümökből is kaptak!

A Szerelmes Shakespeare díszletével varázsolnak újjá egy színházat

A Szerelmes Shakespeare című nagy sikerű film díszletét használva varázsolnak újjá egy Erzsébet kori színházat Nagy-Britanniában.

2009.09.15 16:20MTI

A filmbéli Rose Theatre tölgyfa díszletét az a Judi Dench színésznő ajándékozta a brit Shakespeare Társulatnak, aki filmbéli alakításáért - Erzsébet királynő megformálásáért - Oscar-díjat kapott 1999-ben.

Az eredeti Rose Theatre 1587-ben épült a Temze déli partján, közvetlenül a város akkori határa mellett. A színház repertoárjában Shakespeare és Christopher Marlowe művei is szerepeltek.

A 21. századi Rose Theatre Anglia északi vidékén, Sheffield, Manchaster és York városaiban keres helyet magának, és vezetői bíznak abban, hogy a film díszlete méltó körülményeket teremt Shakespeare darabjainak bemutatásához.

A társulat a filmben használt kosztümökből is kapott párat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.