Szórakoztató és kulturális programok is lesznek!

Egyedülálló! Duna Borok Kertje!

A Főváros szívében nyitotta meg kapuit a "Duna Borok Kertje", mely a legnagyobb és legősibb magyar bortermelő vidéket mutatja be.

2009.06.25 15:20ma.hu

A "Duna Borok Kertje - Turisztikai látogatóközpont" egyedülállósága abban rejlik, hogy kizárólag egyetlen, a magyar szőlőtermesztés génközpontjának számító, Duna Borrégió koncentrált megismerésére ad lehetőséget a fővárosban.

A sajtótájékoztatóval egybekötött megnyitón Erdősi Mária, a Duna Borrégió Borút Egyesület titkára a borrégió kiemelkedő adottságai mellett a látogatóközpont szeptember közepéig tartó szórakoztató és kulturális programjait is bemutatta.

Az elmúlt évek borászati rendezvényei nagyban hozzájárultak a magyarországi borrégiók bemutatkozásához, a pincészetek és boraik ismertségének növeléséhez, valamint a kulturált borfogyasztás egyre szélesebb körben történő elterjedéséhez.

Ezen események sorába lépve, ám az eddigiektől mégis eltérő módon, a Duna Borrégió Borút Egyesület első alkalommal hívta életre a "DUNA Borok Kertje - Turisztikai látogatóközpont"-ot, melynek a Szabadság Téren található Hütte Café ad otthont 3 hónapon keresztül.

A Duna Borrégiót a magyar szőlőtermesztés génközpontjaként tartják számon a hazai borászok, ahol a borkészítés több száz éves hagyományokkal rendelkezik. A régió borai kiváló minőségükkel hívták fel magukra a hazai és nemzetközi szakma figyelmét az elmúlt évek során, melyet számos elismerés is bizonyít.

A Duna Borrégió borai jellegüknél fogva könnyen társíthatók az örömteli és tartalmas élethelyzetek, a kulturális események, az élet élvezetének, a kellemes kikapcsolódás italának gondolatiságával, mely kiváló vezérfonalat biztosított a látogatóközpont kialakításához és a következő 3 hónap programjainak kidolgozásához.

A "Duna Borok Kertje" nem csupán a borkedvelő közönség közkedvelt találkozó helye kíván lenni, de a családoknak, kulturális kikapcsolódásra vágyó turistáknak is tartalmas, kulturális értékekkel bíró, felejthetetlen élményt kíván nyújtani a főváros szívében.

A kulturális eseménysorozat rendhagyó és különös programjának ígérkezik Kökény blogger kerékpártúrája a dunai borrégióba. A neves, több ezres olvasótáborral bíró webes újságíró tervezetten 750 km-t tesz meg drótszamáron a borút során, abból a célból, hogy a régió pincészeteiből, egy web kamera segítségével, élő bejelentkezéssel borkóstolót közvetítsen a Dunai Borok Kertje meghívott vendégei, illetve érdeklődői számára.

Az élő bejelentkezések, valamint a kerékpáros borút kapcsán készülő blogbejegyzések, fényképpel és kamerával rögzített élménybeszámolók a www.dunaborokkertje.hu weboldalon bárki számára elérhetők lesznek.

A megnyitó napján 18 órakor veszi kezdetét a programsorozat Görömbő Kompánia "Szent Iván napi mesék" című gyermekműsorával, melyet a 20 órakor kezdődő Salamon Bea és a Méta táncháza követ. A három hónapos eseménysorozat programjainak sorában megtalálható lesz online közvetítéssel megvalósuló borkóstolás, tematikus esték, illetve hetente megrendezésre kerülő zenés események is.

A programok részleteiről a www.dunaborokkertje.hu weboldalon tájékozódhat minden érdeklődő.

A Duna Borrégió Borút Egyesületének nem titkolt célja, hogy a "Duna Borok Kertje" az idei nyár egyik legkedveltebb és leglátogatottabb turisztikai célpontjává váljon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.