Budapest Bár és Dés László is lesz a Teraszon!

Terasz09 néven koncertszínház és étterem nyílik!

Terasz09 néven koncertszínház és étterem nyitja meg a kapuit keddtől Budapest szívében, a Városligeti Műjégpályán; a június 28-ig működő helyszínen koncertek, táncelőadások, színházi darabok mellett étel- és italbárok is várják az érdeklődőket.

2009.06.10 16:30MTI

- "Olyan helyet szerettünk volna létrehozni, ahol elsősorban a harmincas, negyvenes, ötvenes korosztály szórakozhat igényesen, színvonalasan. Budapesten nem nagyon vannak ilyenek" - fogalmazott a Remete Tibor, a Terasz09 kitalálója, főszervezője.

Mint mondta, olyan helyet álmodtak meg, ahol egymás mellett tud harmóniában működni egy széles kínálattal rendelkező étterem, valamint egy nagyszínpad, ahol esténként kulturális produkciók zajlanak.

- "A Terasz09 programjával szeretnénk bebizonyítani, hogy a különböző műfajok között nem kapuk, hanem átjárók vannak" - hangsúlyozta Novák Péter, a rendezvény művészeti vezetője.

Példaként említette, hogy a 18 napos program alatt egy este és egy színpadon lép fel a Karády-műsorát előadó Szalóki Ági népdalénekesnő és a swingzenész Nyári Károly, S szintén egymás után látható Homo Ludens című előadásával a Szegedi Kortárs Balett és a Kaukázus rockbanda.

A koncertek sorát kedden este a Frankfurtban élő DJ Shantel és a Bucovina Club Orkestar balkáni dallamokra épülő elektronikus műsora nyitotta meg. Szerdán az Etno Dívák (Herczku Ágnes, Szalóki Ági és Bognár Szilvia) lépnek fel, majd szintén a népzene lesz előtérben egy rendhagyó prímástalálkozón, amelyen a jazz, a világzene és a rock olyan kiváló zenészei lépnek fel együtt, mint Dresch Mihály, Balogh Kálmán, Both Miklós, Pál István "Szalonna" és mások.

Pénteken Horgas Eszter fuvolaművész Vivaldi-átiratait adja elő, szombaton pedig a Katona József Színház és a Krétakör Színésztánczenekar lép fel, soraiban Szacsvay Lászlóval, Nagy Ervinnel és

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.