Az előadás zenei világát a Parno Graszt alkotta!

Jean-Marc Torres: Gypsi Planet táncelőadás a Gödörben!

Június 12-én 19 órától kerül bemutatásra Jean-Marc Torres Gypsi Planet című kortárstánc darabja a Gödör Klub Színháztermében. A Gypsi Planet az első olyan táncprodukció, mely a Gödör Klubban fogant, és ott is teljesedik ki, hiszen a próbákra és az ősbemutatóra is ott kerül sor.

2009.06.08 14:00ma.hu

Az előadás zenei világát a Parno Graszt, vizuális világát Cakó Ferenc homokanimációi határozzák meg. Jean-Marc Torres fiatalabb korában a Párizsi Opera táncosaként, Maurice Béjart, Robert Hossein, és többek között Roland Petit darabjaiban első táncosként tündökölt. Később megalapította a Le Zebre nevű színházat, valamint számos egész estés produkciót koreografált.

A Gypsi Planet előadásban Jean-Marc és Mahji Torres által alapított Torres Balett Budapesthez a hazai kortárstánc világban ismert magyar táncosok csatlakoznak, többek között Baranyai Balázs, Zambrzycki Ádám, Grecsó Zoltán, Hucker Kata, Sebestyén Tímea, Fülöp Tímea. A Gypsi Planet egyedülálló produkcióként varázslatos világba repíti az érdeklődőket. Az emberiség története, valamint a fejlődéstörténetbe csöppentett pillanatképek a cigány nép vándorlásáról elevenednek fel szemünk elött a kortárstánc és Cakó Ferenc által kifejlesztett, a világon egyedülálló homokanimációs betéteknek köszönhetően. A gyűjtögetés, vadászat, és letelepdés momentumai mellett a darabban helyet kap természetesen a szerelem, a harc, míg végül megérkezünk egy civilizált, indusztriális társadalmi végkifejlethez.

Torres a Gödör Klubban az Athe Sam! Fesztivál keretén belül ismerkedett meg a Parno Graszt zenekarral, ezért természetesnek tűnt, hogy az előadás ősbemutatójára is az Athe Sam! Feszivál keretén belül kerüljön sor.

Az előadás után a darabban felcsendülő dalokat meghallgathatjuk élőben is a az este folyamán szintén színpadra lépő Parno Graszttól.

Torres Limited a Culture Cherry és a Gödör Klub bemutatja
Jean-Marc Torres: Gypsi Planet c. Táncelőadását

Az előadásra és az Athe Sam fesztivál teljes programjára a belépés ingyenes!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.