New York-i hétköznapok és manírok nélküli előadás!

Suzanne Vega koncert a Gödörben!

A New York-i hétköznapok és a manírok nélküli előadásmód összekarolásának egyik legkiemelkedőbb dalszerző-énekesnője a nyolcvanas években minden kétséget kizáróan az a Suzanne Vega volt, aki most a Gödörben zenél majd harmadmagával.

2009.06.04 18:15ma.hu

A történetmesélős urbánus folk és a popos hangulatok nagyszerű szintézisét hozta létre könnyed, már-már kislányosan kedves karakterével az azóta is csak szerethető Suzanne Vega. Ahhoz képest, hogy egyszer már megélte ikonná válását, folyamatosan képes volt és képes most is változatos és eredeti ötleteivel nemcsak a múltba tekintve ismételni önmagát, hanem minőségi újat alkotni is. 

Az énekes tünemény előtt az egyik legjobb magyar dalszerző-gitáros-énekes, Dévényi Ádám játszik. Az alternatív pop-rock- és folkénekesnő európai turnéja június 26-án indul Milánóban, és számos németországi, egy-egy dániai, portugáliai, nagy-britanniai, romániai és izraeli fellépést követően Csehországból érkezik Budapestre

. A magyar fővárosból Varsóba utazik tovább, majd július utolsó napján Moszkvában zárja a koncertsorozatot, amelyen két zenésztársával lép fel. Suzanne Vega, aki július 11-én ünnepli 50. születésnapját, a 70-es évek végén tűnt fel egy szál gitárral New York folkklubjaiban. 

Bemutatkozó lemeze, amely a nevét viselte, 1985-ben jelent meg és rendkívüli siker lett, a világhírt azonban második albuma, a Solitude Standing, s elsősorban két azon található dal, a Tom's Diner és a Luka hozta meg számára.
 
Legutóbbi lemeze - a hat év kihagyás után megjelent - Beauty and Crime 2007-ben látott napvilágot. Suzanne Vega több alkalommal is járt már Budapesten, adott koncertet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, zenélt Sting előtt a 2004-es Kapcsolat koncerten, legutóbb pedig három évvel ezelőtt a Művészetek Palotájában lépett fel. 

Suzanne Vega
Gödör, július 25. 19.00
 

Forrás: Gödör Klub

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.