A kétnapos fesztiválon 24 produkció követi egymást

6. Tánc és Performance Fesztivál a Gödör Klubban!

A Gödör Klub 2009-ben hatodik alkalommal rendezi meg a Budapesti tánc- és performance-fesztivált. A sajátos, klasszikus előadó-művészeti kategóriákba nehezen sorolható darabokat május 2-án és 3-án lehet látni az Erzsébet téri klubban.

2009.04.14 18:25ma.hu

A Gödör Klub továbbra is szeretné minden évben megrendezni a fesztivált. 

- "Az idei évben nem volt lehetőségünk annyi produkciót befogadni, mint tavaly, de bízunk abban, hogy jövőre ezen változtatni tudunk, és akár háromnapossá is bővülhet az esemény. 

Idén a táncos produkciók mellett a klasszikus performance is nagyszámban képviselteti magát. A könnyebb tájékoztatás érdekében létrehoztuk a Kultblog.hu támogatásával a Fesztivál weboldalát, amit a www.performancefesztival.hu címen érhetnek el az érdeklődők. A Gödör Klub 2009-ben is, minden külső anyagi támogatás nélkül rendezi meg a Fesztivált
" - jelentették ki a szervezők. 

A kétnapos fesztiválon 24 produkció követi egymást szombaton 17 órától, vasárnap 17:30-tól, mindkét nap kb. 22 óráig. Fellépnek többek között neves táncművészek, Ladjánszki Márta és Berger Gyula, látható lesz a DreamTeam, továbbá a klasszikus performance művészetet képviselő Kovács István.
 
Találkozhatunk a Táp Színházból ismert Horváth Ezüst Kálmán kéz-és balettművésszel, és ismét velünk lesz Andy Walahol & Reneszánsz-emigráns OKM Tánckara, élő internetes közvetítés segítségével. 

A szokásokhoz híven hosszabb lélegzetű produkció is szerepel a programban: szombaton különleges előadással készül a Tértársulat, amely a Gödör teljes területén mutatja be 50 perces performance-át.

Ebben az évben is nyílik a fesztiválhoz kapcsolódó kiállítás, idén Fata Norbert állítja ki tusrajzait. Természetesen most sem maradhatnak el a rendezvény már hagyományosnak számító szereplői, a Kókai János Társulat, Lakat Andrea, Dénes Imre és Pletl Zoltán. Újra lesz látványos "tüzes" produkció, szombaton a Tele-Szubjektív és Taurin Cirkusz-csoport, vasárnap a Magma Tűzszínház szórakoztatja a nagyérdeműt.
 
Továbbá az Art Macabre Társulat segítségével láthatjuk Csipkerózsika történetét, horrorkomikus elemekkel fűszerezve, a Hód Adrienn és Sebő Ferenc vezette "Csodacsatornamatyik" formáció pedig egy ötéves gyermekre bízta darabjának megrendezését.
 
Minden szakmai tudásukat alárendelik a könyörtelen rendezői akaratnak: az író, a koreográfus, a táncosok, a színészek marionettként vetik alá magukat a cezaromán idomárnak. A végeredmény kiszámíthatatlan.
 
A performance-ok után mindkét este koncertek szórakoztatják a közönséget: szombaton a Trousers, Paganza (ex-Csámisi) lép fel, vasárnap, pedig a francia Mique & Baltazar Montanaro lemezbemutató koncertjét hallgathatjuk, továbbra is ingyenesen.
 
Forrás: performancefesztival

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.