Ott voltak az ország legkiválóbb gyümölcspárlatai!

Több mint tizenhatezren látogattak el a Budapesti Pálinka fesztiválra!

Gyorsan terjedt a Budapesti Pálinkafesztivál sikerének híre. A május második hétvégéjén megrendezésre került fesztivál a kulturált italfogyasztás jegyében zajlott.

2009.05.13 19:10ma.hu

Több mint tizenhatezren látogattak ki a Városháza Parkba, hogy megismerkedhessenek az ország legkiválóbb gyümölcspárlataival. A több mint 400 féle gyümölcspárlat, ínycsiklandó ételkülönlegességek és a hétvégi jó idő számos érdeklődőt vonzott a fesztivál helyszínére. 

Több mint tizenhatezer látogató, köztük számos külföldi vendég kóstolta a pálinkákat és a 100%-ban pálinkából készült italkülönlegességeket. 

- „Nem csupán a fesztivált megnyitó Pálinka Nemzeti Tanács elnöke, de a kiállítók részéről is megfogalmazódott a Budapesti Pálinkafesztivál jelentős szerepe a minőségi pálinkafogyasztás kultúrájának terjedésében, egyben nagyra értékelve a rendezvény közönségének érdeklődését a ma már hungarikumként számon tartott termékeik iránt. Örülök a fesztivál sikerének és bízom abban, hogy egyre több otthonban kerül majd minőségi pálinka az asztalra” - mondta Maros Róbert a Magyar Pálinkamarketing Nonprofit Kft. ügyvezetője.
 
A huszonöt kiállító több mint százezer kupica pálinkát szolgált fel a rendezvény vendégeinek, ez a mennyiség kb. háromezer palacknak felel meg. A fesztivál vendégei – akik között találkozhattunk Szorcsik Vikivel, Bombera Krisztával, Pély Barnával és Tóth Verával is - legszívesebben a mézes likőröket és a magas (55-70%) alkoholfokú pálinkákat fogyasztották, de természetesen továbbra is óriási népszerűségnek örvendtek a hagyományos gyümölcsök, a szilva, a barack és a körte párlatai is. 

A Budapesti Pálinkafesztivál zenei színpadán nagy sikert aratott többek között a Hot Jazz Band, a Besh o droM, a Parno Graszt és a Kerekes Band fellépése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.