Idén először dolgoznak külföldi alkotóval!

Anna Piotrowska darabja: Táncol a Halál a MU Színházban!

2009 tavaszán Anna Piotrowska lengyel koreográfus, előadó, rendező alkot új darabot a Magyar Mozdulatművészeti Társulatnak, Fenyves Márknak és Pálosi Istvánnak a vendégkoreográfus programsorozat keretében. Idén először dolgozik a társulat külföldi alkotóval.

2009.04.27 16:18ma.hu

Anna Piotrowska új darabját a lengyel festő, Witold Wojtkiewicz műalkotásai ihlették. A művész mindössze 29 éves volt, amikor 1909-ben egy szívroham végzett vele. 

Egész életét végigkísérte az a gondolat, hogy bármelyik pillanatban meghalhat, nap mint nap nyomasztotta a halál közelsége. Jól jellemzi ezt a következő mondat:
 
- "Minden ember számára az a legfontosabb az életben, hogy egy sarokban ülve várjon, amíg meg nem hal." 

A május 6-án és 7-én, a MU Színházban bemutatandó walk_2_corner című előadás Wojtkiewicz alkotásaira épül, életével és a családjával való viszonyának problémáit feszegeti. 

Az 1974-ben született Anna Piotrowska koreográfus, rendező, tanár és előadó, valamint a varsói Dance Development Foundation alapítója és vezetője. Kétszer kapott díjat a SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztiválon, Budapesten (zsűridíj - 2005-ben és legjobb szóló díj 2006-ban).
 
A varsói "mufmi dance theatre" alapítójaként és igazgatójaként több mint 40 alkotás fűződik a nevéhez. 

Forrás: Mu Színház

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.