Sztárok a parketten

Csonka Pici újra padlót foghat

A Szombat esti láz legismertebb párjai:Keleti Andrea-Csonka András, Südi Iringó-Somló Tamás, Bánhidi Petra-Czene Attila, valamint Gebei Bálint és majdnem a teljes Botafogo tánckar februárban egy műsorban áll a színpadra.

2008.01.30 06:45ma.hu

A tánccsoport 1986-ban alakult, amely 1989-ben alakult át a mai Botafogo Táncegyüttessé. A csoport akkoriban 3 éven belül e műfaj három legeredményesebb magyar versenyklubja közé került. A kezdeti években számtalan országos- és magyar bajnoki címet szereztek táncosai és az óta is, ott vannak a legjobbak között. 

Később a hangsúly áttevődött a versenyformációra és a színpadi koreográfiák előadására. Maga a név a szamba nevű tánc alapfigurája, amely nem véletlen, hiszen a táncegyüttes főleg a latin táncokra építi előadásait. A Nemzeti Táncszínház megnyitása óta a társulat darabjai a színház repertoárján szerepelnek. A minden alkalommal teltházas színházi esték azt bizonyítják, hogy e műfajnak helye van a színpadon is. 

Az együttes formanyelve mindenki számára érthető, élvezhető és nemzetközi. Külföldön aratott sikereik és a honlapukon található videófelvételek is ezt igazolják. Virtuozitás, dinamika, humor és az érzelmek hullámzása jellemzi a produkcióikat. A műsorban látható lesz többek között a fesztiválgyőztes Ritmo de Botafogo, a showtánc világbajnoki Kabaré, a látványtánc Európa-bajnoki Botas de Fuego koreográfia is. 

Az est átkötő jeleneteit Somfai Ákos írta, rendezője: Dalotti Tibor. A február 4-i, különleges gálaest mellett - amelynek a budapesti Thália Színház ad otthont - a Botafogo szintén februárban egy másik különleges produkciót is tartogat a nagyérdeműnek: az Aladdin táncjátékot, amely a népszerű és ismert mesét új megvilágításban mutatja be.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.