Elismerés

Lengyelországban magas elismerést kapott Kovács Orsolya Zsuzsanna nagykövet

A lengyel-magyar kapcsolatok fejlesztéséért magas elismerést vett át pénteken Kovács Orsolya Zsuzsanna nagykövet a nyugat-lengyelországi Kujávia-pomerániai vajdaság központjában, Bydgoszcz városában.

2024.05.18 21:30MTI

A Michal Sztybel kujávia-pomerániai vajda részvételével megtartott ünnepségen a Bydgoszcz Városa Polgármesteri Érme nevű kitüntetést adták át Kovács Orsolya Zsuzsannának. Az érmet a Bydgoszcz fejlődésében különös érdemeket szerzett személyeknek adományozzák.

Elismerést vett át Lagzi Gábor, a varsói Liszt Intézet igazgatója, valamint Kónya Katinka konzul is. A Bydgoszczi Íjásznő elnevezésű kitüntetés a város jelképének számító egyik szobor üvegplasztika formájú másolata.

Mindhárom diplomata idén befejezi többéves lengyelországi szolgálatát.

Kitüntetésüket a városvezetés azzal indokolta meg, hogy mindhárman elkötelezetten tevékenykedtek a város és a régió kulturális, politikai és gazdasági kapcsolatainak elmélyítéséért, valamint a lengyel-magyar kapcsolatok fejlesztéséért.

Az elismertek nevében a misszióvezető mondott beszédet, melyben megköszönte a város és a régió vezetőinek az elmúlt években tapasztalt nyitottságát, barátságát és azt is, hogy nyitottak voltak minden magyar kezdeményezésre. Kiemelte: a városban Marek Pietrzak tiszteletbeli konzul is erősíti a magyar diplomáciai jelenlétet.

Bydgoszcz a 2017 év végén zárult programsorozat, a lengyelországi magyar kulturális évad egyik kiemelt helyszíne volt. A városban minden évben Bydgostia Consular néven a magyar kultúrát, gasztronómiát népszerűsítő rendezvényeket tartanak. A régióban intenzívek a testvérvárosi, valamint az iskolák közötti kapcsolatok is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.