Kortárs japán filmeket vetítenek egy héten át!

Japán filmhét az Örökmozgóban!

Kortárs japán filmeket vetítenek egy héten át az Örökmozgó Filmmúzeumban. A japán-magyar jubileumi év alkalmából meghirdetett vetítéssorozat célja, hogy megismerhessük a japán kultúrát!

2009.02.09 17:15ma.hu

- " A japán-magyar jubileumi év alkalmából meghirdetett vetítéssorozat célja, hogy a magyarok jobban megismerjék a távol-keleti ország kultúráját és művészetét." - mondta Berkes Ildikó, a Magyar Nemzeti Filmarchívum munkatársa.
 
A Magyarországon először látható filmek 1996 és 2005 között készültek, azokat eredeti nyelven, angol felirattal, magyar szinkrontolmácsolással mutatják be. 

A naplemente szamuráj, a Billiken, A bicikliző angyal, a 2/Duo, az Együttállás, az Always - Naplemente, és a Karizma című filmeket a Magyarország-Japán jubileumi év 2009 keretében mutatják be. A programot a Japán Alapítvány állította össze, ugyanezt a "filmcsomagot" több európai országban is műsorra tűzik. 

A legkülönfélébb műfajú mozik, a többi között kosztümös filmek, szerelmi drámák és a hagyományos mikrorealista ábrázolásmóddal élő szerzői filmek lesznek láthatóak az Örökmozgóban. A japán-magyar jubileumi év január 28-án kezdődött, a két ország az évaddal a diplomáciai kapcsolatok felvételének 140. évfordulóját ünnepli.
 
Az évforduló alkalmából Magyarországra látogat a japán uralkodó második fia, Akisino herceg, érkezik egy japán teamester, rendeznek könyvkiállítást és egy tárlatot a japán-magyar cserekapcsolatokról, valamint japánológiai konferenciát is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.