Kiállítás a művésznő emlékére!

Tolnay Klárira emlékeznek!

Tolnay Klári alakját megidéző állandó kiállítás várja hétfőtől a közönséget a budapesti Aranytíz Művelődési Központban; a legendás színésznő ruhadarabjai, kesztyűi és napernyői mellett szövegkönyvek és fotográfiák állítanak emléket a tíz éve elhunyt művésznek.

2008.10.28 20:00MTI
Fotó: Mohai Balázs MTI

Mint azt Balogh Erika, az Aranytíz Művelődési Központ ügyvezetője elmondta, az emlékkiállítás anyagát a mohorai Tolnay Klári Emlékház tulajdonosa, Balla István ajánlotta fel az intézménynek. 

Tolnay Klári jó barátságban volt Balla Istvánnal, és sok tárgyat, kosztümöket, cipőket, plakátokat, színpadi kellékeket, fotográfiákat, jelmezeket adott neki - fűzte hozzá Balogh Erika, kiemelve, hogy a budapesti tárlaton az érdeklődők a sok személyes tárgy mellett fotókat is megtekinthetnek Tolnay Klári gyerekkoráról, mohorai életéről, fellépéseiről.
 
Az 1998. október 27-én elhunyt művésznő az V. kerület díszpolgára volt, és itt is élt - indokolta a kiállítás létrehozását Balogh Erika, megjegyezve, hogy tiszteletük jeléül az Aranytíz Művelődési Központ színháztermét is Tolnay Kláriról szeretné elnevezni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.