Kispálmentes zúzás

Kiscsillag koncert - Pécsi Ifjúsági Ház, 2008. november 15.

A munkamániás Lovasi András 2004 végén alapító Kispál és a Borz tagokkal - Ózdi Rezső basszusgitárossal, Brautigan Gábor dobossal, valamint a PUF-os Leskovics Gábor gitáros, billentyűssel - új hobbizenekart hozott létre, s a basszusról áttért szólógitárra.

2008.10.28 18:30terasz.hu

Vissza a rock and roll gyökerekhez. Az ország egyik legnépszerűbb formációjából ismert és munkamániás Lovasi András énekes, költő, filmszínész, a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa emblematikus arca 2004 végén alapító Kispál és a Borz tagokkal – Ózdi Rezső basszusgitárossal, Brautigan Gábor dobossal, valamint a PUF-os Leskovics Gábor gitáros, billentyűssel – új hobbizenekart hozott létre, s a basszusról áttért szólógitárra. 

2005. júliusban mutatkoztak be a pécsi nagyközönség előtt Kiscsillag néven. Azóta számos sikeres koncerten szerepeltek az ország különböző városaiban és a legnagyobb fesztiválokon is. 

Többször a nőikosárlabda-edzőfenomén, Rátgéber László is fellépett vendégként velük. Pucérnős-borítós Greatest Hits vol. 01. című debütáló anyaguk 2006-ban jelent meg, rajta olyan hamar kedveltté vált dalokkal, mint a Jávor Pál, a Kockacukor és a Ha én lennék. S már egy jó ideje dolgoznak a rockosabb, dinamikusabb, zúzósabb újabb lemezen. Az volt a céljuk, hogy a második anyag még inkább eltérjen a Kispál és a Borz zenei világától. 

A munka közben átfolytak egymásba szerzői tevékenységeik, mindenki beletette a magáét, s ez jót tett a megszokás, a rutinmegoldások ellen. A dalok és a stúdiófelvételek már készek, a keverés húzódik/húzódott el, ezért csúszott a megjelenés.
 
Brautigan külhoni elfoglaltsága miatt a helyére állt Mihalik Ábel dobossal felálló Kiscsillag műsora nyilván nagyrészt az új számokra épül. Közülük a Rátgéber szövegre írt Fishing in Orfű és a Van-e szándék? már a nyári fellépéseken is szólt, a többi új dal pedig majd november 15-én élőben…

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.