A Hellboy 2. a látványvilágával varázsol el

Hollywoodi profizmus a Báthory utca sarkán

A mitológiában gyakran felvetődik, hogy az ember tönkreteszi a világot, s a legendák lényei az ismeretlenség homályába húzódnak a pusztulás elől. Szélesi Sándor szerint érdemes elgondolkodni a meséken és megnézni a Hellboy 2. képregénymozit.

2008.09.13 18:55ZONA

A képregények szerelmesei a képregényt önálló művészeti ágként tartják számon, s ha belegondolunk, ez igaznak tűnik. Valamikor régen úgy kellett felzárkóznia a festészet és szobrászat mellé az irodalomnak is, mert ezredévekkel ezelőtt az írott betűnek nem volt sem ilyen szerepe, sem tisztelete. Vagy vegyük csak a legutóbb csatlakozó művészi kifejezési formát: a mozgóképet, közkeletű nevén a filmet. Nos, a képregény is egy sajátos kifejezési forma – ez nem lehet kétséges.

A Hellboy 2. képregényfilm, ami a történetünkbe egy még érdekesebb csavart hoz be. Mitológiája a képregényrajzolók és forgatókönyvírók elméjének szülötte, de tartalmazza a legendákból ismert elemeket: megjelenik a sorsát elkerülni akaró főhős, és persze mellette a nő, aki szereti ugyan, de oly távol áll tőle, amennyire lehet. Elmaradhatatlanok a harcostársak is, akik a legszörnyűbb fenyegetés ellen összefognak vele. A sztori szerint Piros (Hellboy szerepében Ron Perlman), a kicsit exhibicionista ördögpalánta feladata lesz megmenteni a világot az emberiségre törő Nuada hercegtől (Luke Goss).

A herceg még az apját is megöli azért, hogy koronájával életre kelthesse a legendás aranyhadsereget, s így felemelje az elnyomott és elfelejtett fajokat. A mágikus erővel bíró, legyőzhetetlen hadsereget hajdanán elrejtették a föld mélyébe, s csak az a kérdés, ki találja meg előbb.További részletek a Zónában!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.