A jazz nagyágyúi a Balatonon

John Hollenbeck és Kyle Gregory ad koncertet Siófokon

2008. július 25-én este 8 órától Siófok főterén John Hollenbeck és Kyle Gregory ad koncertet az I. Kodolányi Nemzetközi Jazzverseny keretében. Kyle Gregory és John Hollenbeck a verseny zsűrijében is helyet foglal Gonda János, Szabó Dániel és Borbély Mihály mellett, a zsűritagok Szandai Mátyás nagybőgőművésszel kiegészülve lépnek majd fel pénteken este a Balaton fővárosában.

2008.07.17 20:00ma.hu

A július 22 és 26 között kerül megrendezésre az I. Nemzetközi Kodolányi Jazzverseny. A nemzetközi zsűriben olyan világhírű művészek ülnek, mint a Grammy-díjra jelölt, ütőhangszeres-zeneszerző-hangszerelő John Hollenbeck (New York), aki saját formációi mellett a legendás Bob Brookmeyer big band-jének állandó dobosa; vagy a szintén amerikai, egyéni hangú Kyle Gregory, trombitaművész-zeneszerző, aki már több ízben játszott Magyarországon. 

Hazánkat az egyik legnagyobb szakmai tekintély, Gonda János (zongoraművész-zeneszerző, a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Jazz Tanszékének alapítója); a sokoldalú, előadóként és zeneszerzőként is meghatározó egyéniség, Borbély Mihály (szaxofon, népi fúvós hangszerek, főiskolai tanár); illetve az európai és tengerentúli jazz-élet berkeiben egyaránt aktív, fiatal jazz-zongoraművész-zeneszerző, Szabó Dániel (a 2006-os, világméretű "International Martial Solal Piano Competition" győztese, a Kodolányi János Főiskola Művészeti tanszékének művészeti vezetője) képviseli. 

A jazz zene rajongói Siófokon természetesen a versenyen induló zenekarok produkcióit is meghallgathatják, és július 26-án este 8 órától az első 3 helyezett és a különdíjasok adnak majd különleges koncertet a díjkiosztó gálaest keretében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.