Augusztus 20.

Berek Lajos Szent István-szobrát avatják Jánossomorján

Szent István-szobrot avatnak augusztus 20-án, kedden a Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorján. Berek Lajos szobrász alkotását közadakozásból állították fel az államalapító királyról elnevezett parkban.

2013.08.19 19:18MTI
Berek Lajos - archiv felvétel

Lőrincz György alpolgármester az MTI-nek hétfőn elmondta: a bronz mellszobrot gránit posztamensre helyezték a pusztasomorjai településrész parkjában. A szoborállítás gondolata a több mint egy tucat egyesületet összefogó Jánossomorjai Civil Fórumon vetődött fel. A város kultúrájáért tevékenykedő közalapítvány támogatójegyeket bocsátott ki, és megkezdődött a köztéri szobor megalkotásához szükséges összeg összegyűjtése a 6000 lakosú kisvárosban. A szoborállítás ügyét anyagilag felkarolták a vállalkozások is, a hiányzó összeget az önkormányzat tette hozzá az adományokhoz.

Szent István király emlékét méltóképpen őrzi a magyar-osztrák határ közeli kisváros. Korábban utcát neveztek el róla, a pusztasomorjai templomnak pedig az államalapító szent király a védőszentje.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.