Interjú

Rozéfröccs, egy igazi nyári olvasmány!

Hidasi Judit első regénye, a Rozéfröccs átdolgozott szöveggel, új köntösben jelenik meg a Gabo Kiadónál. Hogy miért? Nagyon egyszerű: mert elfogyott a régi. A szerzővel beszélgettünk erről és sok minden másról is.

2013.08.01 19:00ma.hu

Az első megjelenéskor az egyik női site így méltatta a regényt:
„Olvastunk már lányregényt, nem is egyet, és láttuk a Szex és New York szinte összes epizódját, amelyek témái között mind-mind megtalálni a barátságot, a szerelmet és az útkeresést, ám annak ellenére, hogy a Rozéfröccs hasonló kérdéseket boncolgat, egyáltalán nem hasonlítható össze a fent említettekkel.”

Az új megjelenés kapcsán elcsíptük a szerzőt, aki a kánikulában ezúttal limonádét szürcsölgetett, mivel jelenleg első kisbabáját várja.

- Hogy bírod a meleget?
- Egyre nehezebben, és szeptember vége még igen messze van…

- Nem csak új szerepre, hanem új megjelenésre is készültél az elmúlt hónapokban!
- Igen, a Rozéfröccs is bekerült a GABO Kiadó könyvei közé, aminek azért is nagyon örülök, mert az Április út, és a Kilenc is itt jelent meg. Július 25-e óta ismét kapható a boltokban a Rozéfröccs című regény!

- Akkor ez egy jó kapcsolat!
- Mindenképpen, hiszen nagyszerű érzés, hogy az emberben látnak fantáziát, hogy szeretik azt, amit ír!

- És te hogy állsz ezzel? Még mindig ugyanígy írnád mega Rozét?
- Érdekes amit kérdezel, hiszen eltelt pár év azóta, hogy leültem és megírtam ezt a könyvet. A főszereplőnő generációjának szerintem még mindig ugyanaz a problémája, nem sokat változott a helyzet…

- Vagyis?
- A nők nagy része nehezen egyensúlyoz a munka és a szerelem között, időnként képtelenek elköteleződni, és mivel borzasztóan vágynak a szerelemre, előfordul, hogy félreértelmeznek gesztusokat.

- A főszereplő is így tesz?
- A főszereplő kicsit hebrencs, kicsit romantikus, és igen, rossz férfiba szeret bele, de hát ez kivel nem történt még meg? (nevet)

- Viszont vannak segítői.
- A barátai igen. Fontosnak tartottam írni a női barátságról, ami szerintem létezik, virágzik, és nem összetévesztendő azzal, hogy esténként bedobunk egy koktélt a kollégákkal.

- Számodra mit jelent a barátság?
- Azt, hogy őszintén lehetek önmagam, hogy nem kell bizonyítanom semmit a másiknak, hogy elfogad úgy, ahogy vagyok. Sok különbség nincs férfi és nő, és nő és nő kapcsolatában.
Tulajdonképpen mindkettő az őszinteségen alapul.

- Nem félsz attól, hogy túl őszintének találják majd a könyvet?
- Minden szerző fél a kritikusoktól, attól, hogy hogyan fogadják majd az olvasók a gondolatait, azt, hogy hogyan látja a világot. A Rozéfröccs esetében sincs ez másként, nagyon félek, hogy szeretni fogják-e a lányokat. Én már olyan régen ismerem őket, hogy önálló helyük van az életemben. A karakterek élnek, mozognak, gondolkodnak. Persze, hogy tartok tőle hogyan fogadják majd.

- Mesélj a főszereplőről, Fridáról.
- Annak ellenére, hogy igazi nagyszájú lány, végtelenül naiv, és hebrencs is. Könnyen ítélkezik a szülei fölött, miközben párkapcsolati kérdésekben neki is van mit tanulni! Talán a legfontosabb tulajdonsága, hogy nagyon őszinte, ennek minden előnyével és hátrányával.

- És beleszeret egy rossz fiúba.
- Nem a fiú rossz, csak éppen mást keresnek egymásban. A szívnek pedig nem könnyű parancsolni.

- Furcsa, hogy milyen szeretettel beszélsz a figuráidról.
- Annyira hozzám nőnek, hogy beleírom őket a regényekbe akkor is, ha éppen nem róluk szól.

- Fridával is találkozhatunk a többi regényedben is?
- Ha ezt most elmondom, nem fogsz a fejedre ütni, amikor az Április utat olvasod…

- Tehát akkor igen?
- Csak annyit árulhatok el, hogy a következő regényben, amit még csak most kezdek el írni, kiderül, hogy minden mindennel összefügg! Addig is ajánlom mindenkinek a Rozéfröccsöt!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.