Dunakanyari Nyári Játékok

Reneszánsz szellemét idézik meg szombaton Visegrádon

Idén nyáron első alkalommal kerül sor az egész nyarat átívelő, a családokat aktív kikapcsolódásra és szórakozásra hívogató Dunakanyar Nyári Játékokra. A régióban június 1-je és augusztus 24-e között zajló ingyenes fesztiválsorozat szervezője a Dunakanyari és Pilisi Önkormányzatok Többcélú Kistérségi Társulásnak Irodája.

2008.07.10 18:15ma.hu

A szentendrei polgármester kezdeményezése a térség 9 településének összefogásával valósul meg: Budakalász, Dunabogdány, Leányfalu, Pilisszentkereszt, Pomáz, Pócsmegyer, Szentendre, Tahitótfalu és Visegrád álltak csatasorba, hogy fellelhető tudásukat és meglévő adottságaikat egy „kalapba” téve, ám egyéni színüket megőrizve egységeset hozzanak létre. 

A Dunakanyar Nyári Játékok tematikájában a 2008-as Reneszánsz Évhez kapcsolódik, fő-pillérei: a Corvinás Alkotó Tábor színes kézműves programjai, a Reneszánsz motívumok a ma élő magyar népművészetben és a Pilisi-Dunakanyar az élővizek kincsestára elnevezésű vándor-fotókiállítások, a népmesék színpadra állítását célzó Itt járt Mátyás király című programsorozat, valamint a Mátyás király nagyszínpad eseményei, amelyen többek között a Ghymes, a Magyar Állami Népi Együttes, a Felvidéki Rock Színház és a Hot Jazz Band is fellép. 

A programokon résztvevőket a fentieken túl számos meglepetés és apróbb-nagyobb ajándék várja. A fesztiválról további tudnivalók a www.dunakanyar.org honlapon olvashatók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.