Bihardiószegen

Idén sem maradhat ki a Borfesztivál

Idén is megrendezésre kerül a Bihardiószegi Borfesztivált. A hétvégén zajló rendezvényen adják át először a Bihar Megye Borásza nevezetű rangos elismerést.

2013.05.24 16:32MTI

A tavalyi évben rendezték meg először, hagyományteremtő szándékkal a Nyitott pince - Teli pohár mottójú kulturális és gasztronómiai rendezvényt az Érmelléki Borvidék központjában, ahová szép számmal érkeztek a magyar-román határ mellett élők, illetve a debreceni és a nagyváradi polgárok - idézte fel Heit Lóránd főszervező pénteken az MTI-nek. 

Elmondta, hogy ezúttal már kétnapos lesz a borfesztivál Bihardiószegen, szombaton és vasárnap is várják az érdeklődőket. A rendezvényre ingyenes a belépés. A látogatók felfedezhetik Érmellék gyönyörű vidékét, helyi értékeit és "jelenlétükkel is támogatják a helyi borászok erőfeszítéseit az egykor világhírű szőlőkultúra felvirágoztatása érdekében" - tette hozzá a főszervező. 

Első alkalommal adják át a Bihar Megye Borásza elismerést. Heit Lóránt kitért arra, hogy a legkiválóbb érmelléki bor a 19. században a Bakator volt, ebből a fajtából néhány, több mint százéves tőkét még megtaláltak Kárpátalján, amiből megkezdték a szaporítást és idén el is ültették az első ezer Bakator-venyigét Érmelléken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.