Döntött a zsűri

Kecskeméti Animációs Filmfesztivál - megszületett a versenyprogram

A 174 nevezett alkotásból számtalan izgalmasabbnál is izgalmas művet válogattak be a programba.

2013.05.09 16:58MTI

A zsűri tagjai: Haris László fotográfus, Kiszely Ágnes, a Kecskeméti Ciróka Bábszínház vezetője és Demeter István, a Szolnoki Filmfesztivál igazgatója.174 nevezett alkotásból 23 egyedi rövidfilmet, 19 tévésorozat-epizódot, 12 videoklipet, 50 alkalmazott animációt és 41 diákfilmet válogattak be a versenybe. 

Demeter István arra hívta fel a figyelmet, hogy számos olyan rövidfilmet láthatnak majd a június 19. és 23. között zajló fesztivál nézői, amelyek "humanisztikus témájukkal hiánypótlónak bizonyulnak". A versenyben vetített alkotásokat öttagú nemzetközi zsűri bírálja el.
 
A grémium munkájában Kinosita Szajoko, a Hirosimai Animációs Filmfesztivál vezetője, Izabel Plucinska lengyel animációs filmrendező, Buglya Sándor filmrendező, operatőr, tanár, Orosz István grafikusművész, animációs rendező és Baghet Iskander szír-magyar fotóművész vesz részt. A kétévenként megrendezett KAFF magyar programjával párhuzamosan idén már nyolcadszor kerül sor az Európai Animációs Játékfilmek és Tévéspeciálok Fesztiváljára. 

Az egészestés animációk versenyprogramjában vetítik Jankovics Marcell - Az ember tragédiája című alkotását, a francia Benjamin Renner és Vincent Patar munkáját Ernest és Célestine címmel, Jean-Francois Laguionie A festmény című filmjét, az Örökbe adható című produkciót Laurent Boileau és Jung rendezésében, a cseh Tomás Lunák Európai Filmdíjjal jutalmazott Alois Nebel című művét, Anca Damian román-lengyel koprodukcióban készült Crulic: A túlvilágra vezető út című alkotását, a spanyol Ignacio Ferreras Ráncok című animációját, valamint a Ronal a barbár című dán munkát, amelynek alkotója T. Christoffersen, K. V. Andersen és P. E. Lipski volt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.