Ötvenkét rövid epizód készül

Animációs sorozat lesz az Angry Birds-játékból

A telefonos játékot alkotó finn Rovio cég animációs főnöke Cannes-ban közölte: Animációs rövidfilmsorozat készül a világszerte népszerű Angry Birds-játékból.

2012.04.03 09:43MTI

Az okostelefonokon futtatható játék szereplőivel 52 rövid epizódot készítenek, amelyet "minden lehetséges platformon" forgalmazni kívánnak - számolt be a finn vállalat tervéről a BBC online hírszolgáltató. Az Angry Birds (Dühös Madarak) ügyességi játék, amelyben katapultból kilőtt gömbölyű madarakkal kell kilőni a malacokat.
   
"Örömmel jelentem be, hogy idén útjára indítunk egy hetente jelentkező rövid epizódokból álló animációs sorozatot" - közölte Nick Dorra, a Rovio animációs részlegének vezetője, aki médiakonferencián vett részt Cannes-ban. Tájékoztatása szerint egyfelől a játék meglévő rajongóinak szeretnének még többet nyújtani, és továbbra is fenntartani érdeklődésüket, másfelől olyan új közönségre is számítanak, amelyik még nem játszik telefonos játékokat.
   
A finn cég tavaly októberben árulta el, hogy rövidfilmekből álló videosorozaton dolgozik. Nick Dorra arról is beszélt, hogy a játék filmes változata, amelyről ugyancsak 2011-ben röppent fel az első hír, 2015-ben kerülhet forgalomba.
   
A Rovio tavaly vásárolt Helsinkiben egy animációs filmstúdiót, ahol a játékokon kívüli projekteken dolgoznak. Dorra szerint ez jelenti a cég jövőjét. "Az Angry Birds nem csak játék. Az elkövetkezőkben egyre kevesebb lesz benne a csúzlizásból, és mind több a szereplők kalandjaiból, sokféle és sok formában megjelenő játékból" - idézte a szakembert a bbc.co.uk.
   
Az Angry Birds-játékot már több mint 700 milliószor töltötték le különféle platformokra, a közelmúltban bemutatott, űrben játszódó új verzió, az Angry Birds Space pedig a világ közel száz, telefonos alkalmazásokat forgalmazó botjában az első számú kedvenc.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.