Márciusban kerül forgalomba

"Hangos" bélyeg a Wagner- és Verdi-évfordulóra

Richard Wagner és Giuseppe Verdi zeneszerzők születésének 200. évfordulója tiszteletére "hangos" postabélyeget hoz forgalomba a Magyar Posta márciusban.

2013.01.07 20:29MTI

A bélyegkibocsátás attól különleges, hogy magyar postabélyegen most első alkalommal jelenik meg úgynevezett QR-kód: a kód és egy okostelefon segítségével a Magyar Állami Operaház honlapján található, hangzó és olvasható bicentenáriumi információkat tudják majd elérni a bélyeg- és zenerajongók - közölte a Magyar Posta hétfőn az MTI-vel. 

Mindkét négycímletű bélyegkisívet Orosz István Kossuth-díjas grafikusművész tervezte. A 165 és 325 forint névértékű ívek egyenként 50 ezer példányban készülnek az Állami Nyomdában. A két világhírű zeneszerzőre, illetve egy-egy alkotásukra legutóbb 1967-ben az Operák bélyegsorozatban megjelent bélyegekkel emlékezett a posta. Akkor a nyolccímletű sorozat 1 forintos bélyegén a Don Carlost, az 1,70 forintos bélyegen pedig a Tannhäusert örökítette meg Gál Ferenc és Kékesi László grafikusművész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.