Szokott mozogni

Költözik a Sixtusi Madonna a jubileumi tárlat idejére

Húsz év után ismét költözik a drezdai Alte Meister galériában a Sixtusi Madonna, Raffaello híres festménye.

2012.05.02 21:33MTI

A költözés oka, hogy az intézmény nagy időszaki kiállítást rendez abból az alkalomból, hogy Raffello világhíres festménye idén 500 éves - mondta el Andreas Henning, a galéria olasz festészetért felelős munkatársa.

Az eredetileg az első emeleten helyet foglaló mestermű központi kiállítási tárgyként a földszinti Gobelin-teremben fogadja majd a látogatókat három hónapon át.

A súlyos kerettel és biztonsági üveggel ellátott, a fallal összekapcsolt képet legutóbb a Semper-galéria felújításakor mozdították el helyéről, és 1988 és 1992 között az Albertinumba helyezték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.