Lenyomta Hollywoodot a Polisse

Videó: a Puskinba menetel a cannes-i üdvöske

A cannes-i zsűri díjas Polisse hatalmas sikert aratott a francia mozikban, több hollywoodi nagyágyút maga mögé utasítva a bevételi listán.

2012.03.22 13:19ma.hu

A párizsi rendőrség tagjainak a legkegyetlenebb bűnügyekkel kell szembesülniük. A munkát csak elhivatottsággal lehet csinálni, de érezni kell a határokat: sokuk a magánéletében sem tud szabadulni az utcán látottaktól.

A Polisse kemény témát boncolgat, olyan kérdéseket vet fel, amelyeket általában a szőnyeg alá söprünk. Az elsősorban színésznőként ismert Maïwenn harmadik nagyjátékfilmje megrázó erejű alkotás.

A késő őszi franciaországi mozibemutatóval igazi blockbusterré vált, a nyitóhétvégén a bevételi lista első helyét szerezte meg, hollywoodi szuperprodukciókat előzve meg. A tavalyi Cannes-i Filmfesztiválról a Zsűri Díjával távozó Polisse március 29-től  kerül a hazai mozikba, azonban premier előtt már március 24-től látható a Puskin mozi műsorán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.