Látható a Polisse

Agyondíjazott mozival érkeznek a frankofónok

A tavalyi Cannes-i Filmfesztiválról a Zsűri Díjával távozó Polisse március 29-én kerül a hazai mozikba, azonban a 2. Frankofón Filmnapok keretében két budapesti és számos vidéki előadás keretében premier előtt látható.

2012.02.28 08:25ma.hu

A párizsi rendőrség gyerekvédelmi osztagának mindennapjait bemutató mozi itthon először azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy 18-as korhatár besorolást kapott (a forgalmazó jelenleg is várja a fellebbezés eredményét). Eközben külföldi karrierje tekintélyt parancsoló: a francia mozikban késő ősszel a legnagyobb hollywoodi kasszasikereket is maga mögé utasította a bevételi ranglistán, a francia Oscarnak számító, patinás César-díjátadón pedig a legígéretesebb fiatal színésznő (Naidra Ayadi) és a legjobb vágás (Laure Gardette és Yann Dedet) díját nyerte el.

Bár a hazai premierre egészen március 29-ig várni kell, a 2. Frankofón Filmapok keretében már premier előtt megtekinthető a film. Először a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínház vetíti március 1-én (csütörtökön) és 2-án (pénteken), majd március 5-én Szegeden, március 10-én Szolnokon, március 15-én Debrecenben, március 24-én és 25-én Pécsett látható a film. A Polisse-t Magyarországon a Mozinet Kft. forgalmazza.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.