Színpadon A testőr A Pál utcai fiúk szerzőjétől

Molnár Ferenc vígjátéka a washingtoni Kennedy Centerben

Játszani fogják a következő színházi évadban Molnár Ferenc 1910-ben írt, A testőr című vígjátékát a washingtoni Kennedy Centerben.

2012.03.07 08:08MTI

Gregory Mosher rendező egy új fordítás alapján állítja színpadra a 2012-2013-as szezonban a ritkán játszott darabot, amelyet 1924-ben a New York-i Broadway-n is bemutattak Alfred Lunt és Lynn Fontanne főszerepelésével, majd 1931-ben ugyanezekkel a színészekkel film is készült a műből.
   
Molnárnak, aki az üldöztetés elől menekülve, 1939-ben New Yorkban települt le, több darabja is eljutott a Broadwayre, A Pál utcai fiúk című regényéből pedig Frank Borzage 1934-ben filmet forgatott az Egyesült Államokban.
    
Molnár Ferenc 1952-ben New Yorkban hunyt el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.