Egy nap nem más, mint egy egész élet

Mit üzen a születésnapod?

Az ember elválaszthatatlan a természettől és annak ritmusától, körforgásától. A születés dátuma kapcsolatba hozható az égitestekkel...

2008.05.03 14:00ma.hu

A születés dátuma kapcsolatba hozható az égitestekkel, történelmi és pszichológiai összefüggésekkel, s mindezek alapján kirajzolódik egy olyan személyiségportré, amely csak az egyazon napon világra jöttek sajátja.

És éppen az élet végtelen ciklikussága miatt mondhatjuk, hogy egy nap nem más, mint huszonnégy órába zárt év, korszak, egy egész élet. Ez magyarázza, hogy mi a közös Nietzschében és Oscar Wilde-ban: az évnek ugyanazon a napján születtek.

Napraforgó Kiadó; 352 oldal, 2990 Ft.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.