Multimédiás események

Elektronikába öltözik az A38

Látványos multimédiás eseményekkel folytatódik a Magyar Villamos Művek Zrt. és az A38 Hajó együttműködése.

2012.02.28 13:39ma.hu

Az energetikai társaság támogatásával környezetbarát LED fényforrásokkal világítják ki a világ legjobb klubját. A fényjáték a zenei produkciókat is tovább erősíti: a hajó külső megvilágítása és a mozgalmas belső látvány együtt lüktet a zenével.

Fényfestés, műhelymunka és fénykoncertek: az elmúlt több mint egy évben tíz koncert és installáció jöhetett létre a művészetek, különösen a zeneművészet kiemelt támogatója, az MVM és az A38 Hajó együttműködésében. A hazai és nemzetközi könnyűzenei élet izgalmas előadói, többek között a Budapest Bár, a Quimby, Shantel, a The Slackers és Fábián Juli léptek fel telt ház előtt. A nemzeti energetikai társaságcsoport, a Lonely Planet közönségszavazásán a világ legjobb bárjának választott A38 Hajó és a nemzetközileg is jegyzett Kiégő Izzók vizuális művészeti csoport programsorozata új színt hoz a budapesti éjszakába. 2012-ben stílszerűen éppen egy tucatnyi rendezvény, hat Fényműhely és hat Fényfestés várja az audiovizuális élményekre nyitott fiatalokat.

„Az MVM évek óta a művészetek, ezen belül a zeneművészet kiemelt támogatója”, mondta Felkai György, a Magyar Villamos Művek Zrt. kommunikációs igazgatója.

„A komolyzene, a hazai és nemzetközi tehetségek felkutatása, bemutatása hagyományosan erősségünk. Ám szeretnénk elérni azt a fiatal, a márka-, gazdasági és értékválasztásában is tudatos generációt, amelyik a jövőben meghatározó lesz nem csak társaságcsoportunk sikere, de a környezetbarát, fenntartható, megújuló energiaforrások elterjesztése szempontjából is. Szeretnénk megmutatni, hogy az MVM modern, sikeres vállalat, amely azért dolgozik, hogy Magyarország mind a gazdaság, mind a kultúra terén a régió éllovasává váljon.”

Az A38-MVM Fényműhely rendezvényein a szervezők teljesen egyedi hangulatot teremtenek az A38 Hajón. Az úszó klub külső és belső tereit kihasználva, fénytechnika, geometriai formák és egyéb vizuális elemek használatával olyan látványt teremtenek, amely organikusan illeszkedik a zenei produkcióhoz, tovább erősítve az élményt. Nem véletlen, hogy a Fényműhely gyorsan Budapest egyik nemzetközileg is ismert, a kulturális turizmus számára is jelentős részévé vált.

Az A38-MVM Fényműhely programsorozat idén is különleges estékkel, legendás előadókkal várja a fiatalokat:
• március 30-án a Kiscsillag és a Konyha zenekarok,
• április 19-én az egykori Másfél basszusgitárosának új projektje, a Myster Möbius (F/H), valamint a Tegnapután és a Grabanc zenekarok,
• május 25-én a VHK koncertje ad különleges élményt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.