Hatvan éve ül a trónon

Bélyegekkel ünneplik II. Erzsébetet

Különleges bélyegekkel készül az idei évre a brit királyi posta: az egyedi sorozatok többek között II. Erzsébet királynő trónra lépésének hatvanadik évfordulója, valamint Roald Dahl és Charles Dickens munkássága előtt tisztelegnek.

2012.01.02 22:30MTI

A Windsor-ház nevű sorozat darabjain a 20. század eleje óta trónra lépő öt brit uralkodó arcképe kap helyet. II. Erzsébet királynő portréja az utolsó bélyegre kerül trónra lépésének hatvanadik évfordulója alkalmából. A királynő uralkodása alatt megjelent bélyegekről, érmékről és bankjegyekről származó hat portré pedig egy februárban forgalomba kerülő bélyeglapon kap helyet.
   
A januárban megjelenő Roald Dahl-szett a norvég származású, Walesben született regényíró legnépszerűbb történetei, köztük a James és az óriásbarack, A fantasztikus Róka úr és a The Twits nevű munkái előtt tiszteleg.
   
Charles Dickens születésének idén esedékes 200. évfordulójára egy júniusban megjelenő sorozattal készül a brit posta. A Híres britek című szett darabjain olyan kiváló polgárok szerepelnek, mint a matematikus és második világháborús kódfejtő, Alan Turing, valamint a zeneszerző Frederick Delius.
   
Forgalomba kerülnek továbbá a klasszikus skót mozdonyokat ábrázoló bélyegek, az űrkutatással, a dinoszauruszokkal, a képregényekkel, és a brit divattal kapcsolatos darabok. A 2012-es londoni nyári olimpiát ünneplő négy sorozat első része január 5-étől lesz elérhető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.