A kormányhivatalhoz fordul az ellenzéki párt

Felülvizsgáltatja az LMP Dörner György pályázatát

A párt közleménye szerint törvényességi felülvizsgálatot kér az LMP a fővárosi kormányhivatalnál az Új Színház igazgatói pályázata ügyében. Úgy vélik, Dörner György kinevezése nem csak szakmailag és erkölcsileg vállalhatatlan, hanem törvénysértő is.

2011.10.14 15:27ma.hu

„Az LMP ezért – a hatályos önkormányzati törvény alapján – arra kéri Pesti Imre kormánymegbízottat, vizsgálja felül, hogy a pályázati kiírás mindenben megfelelt-e az előadó-művészeti törvényben foglalt jogi előírásoknak, és ha szükséges, vonja vissza a pályázatot.”
 
A párt kezdeményezi azt is, hogy „a kormányhivatal vizsgálja meg a főpolgármester által hozott határozat törvényességét – például azt, hogy a szakmai bizottság által 2:4 arányban „nem támogatottnak” minősített pályázat alapján jogszerű volt-e, hogy Tarlós István Dörner Györgyöt nevezte ki az Új Színház igazgatójává” – olvasható az LMP közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.