Nem győzte meg

Az Új Színház és a miértek: Márta István nem kapott választ Tarlóstól

Márta István, az Új Színház január végén távozó igazgatója nem kapott választ a főpolgármestertől pénteki találkozójukon arra, hogy miért nem győzte meg eléggé pályázata.

2011.10.14 10:35MTI

Mint a megbeszélést követően elmondta, Tarlós István döntését véglegesnek látja.

Felidézte, hogy a főpolgármester magánbeszélgetésükön Dörner György pályázatáról beszélt, megemlítve: az tetszett benne neki, hogy magyar darabokat, klasszikus módon, magyar rendezőkkel fog színpadra vinni.

Márta István beszámolója szerint Tarlós István azt mondta: egy éven belül kiderül, hogy ez a színház működőképes-e, és amennyiben a teátrum rosszul működik, levonja a következtetéseket.

"Bizalma nem bennem, hanem Dörner Györgyben, illetve intendánsában van meg, ezt a döntését tiszteletben tartom" - fogalmazott Márta István, hozzátéve: január 31-én búcsúzik az Új Színháztól és valószínűleg a fővárosi kulturális élettől is, máshol valósítja meg elképzeléseit.

Tarlós István a találkozót követően nem kívánt nyilatkozni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.