David Fincher: A tetovált lány

Leszbikus románcba ront bele Daniel Craig

A rövid, ám annál velősebb, agymenéses előzetes után itt a történetet nagyjából teljesen felmondó, háromperces trailer. A svéd krimit zabáló gyilokhajhászok nagyon fognak örülni!

2011.09.22 14:59ma.hu

Az első, másfél perces előzetes dühödt szótlansága után a frissen a netre-került trailerben nagyjából minden kiderül, ami kiderülhet: a Rooney Mara által játszott különc, gyanúsan kelet-európai akcentussal povedáló hacker Daniel Craig-el karöltve lohol egy 40 éve elkövetett gyilkosság nyomában. A Led Zeppelin helyett Trent Reznor ezúttal az idegekre pakolja a basszust - meglepő egyébént, hogy Stieg Larsson, az azóta elhunyt svéd krimiíró világához mennyire odapasszol a jeges elektromos muzsika.

A tetovált lány magyar premierjére előreláthatólag január 19-én kerül sor.


szólj hozzá: A tetovált lány - trailer #2

Stieg Larsson

Stieg Larsson (Umeå, 1954. augusztus 15. – Stockholm, 2004. november 9.) svéd író, újságíró, az Expo folyóirat szerkesztője. Művei sikerét nem érte meg: első regénye, a Män som hatar kvinnor (Férfiak, akik gyűlölik a nőket – magyarul A tetovált lány címen jelent meg) 2005-ben, kilenc hónappal halála után jelent meg, és azonnal sikert aratott. Folytatása, a Flickan som lekte med elden (A lány, aki a tűzzel játszik) 2006-ban szintén rendkívül népszerűnek bizonyult.

Regényeit nyolc nyelvre fordították le.

2007-ben jelent meg harmadik és egyben utolsó befejezett regénye, a Luftslottet som sprängdes (A kártyavár összedől). Larsson eredetileg tíz kötetet tervezett főszereplői, Mikael Blomkvist és Lisbeth Salander szereplésével.

A három megjelent kötetet a Millennium-trilógia összefoglaló néven említik. Könyveinek összesített eladása alapján 2008-ban a világ második legnépszerűbb szerzője volt, 2009-ben pedig hét könyvkereskedői magazin összesítése szerint az első Európában.

(wikipedia)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.